top of page
  • Εικόνα συγγραφέαWine Lovers

THESSALONIKI WINE SHOW 2024


Thessaloniki Wine Show 2024
Η οινική έκθεση THESSALONIKI WINE SHOW επιστρέφει την Κυριακή 31 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου, στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ, από τις 12:00 έως τις 20:00, για να καλωσορίσετε την Άνοιξη με τον πιο εορταστικό τρόπο.

Thessaloniki Wine Show 2024 στο Περίπτερο των Εθνών

Για δύο ημέρες στο Περίπτερο των Εθνών (6) η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών συναντά όλες τις καινούργιες τάσεις στην οινοποίηση, παρουσιάζοντας τους ποικίλους τρόπους απόλαυσης του κρασιού, τις νέες αγορές και τη διασκέδαση γύρω απ΄αυτό!

 

Το διαφορετικό οινικό show που εντυπωσίασε από την πρώτη του εμφάνιση το 2019, έρχεται φέτος με ακόμα περισσότερους εκθέτες και ένα ιδιαίτερο παράλληλο πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τόσο το διαρκώς αυξανόμενο οινόφιλο κοινό, όσο και τους επαγγελματίες, εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και sommeliers.


Thessaloniki Wine Show 2024

 

Στο THESSALONIKI WINE SHOW 2024 πρωταγωνιστούν:


  • Πάνω από 130 καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με κρασιά του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα.


  • Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα.


  • WSPC Workshop Γευσιγνωσίας

Το WSPC, το παλαιότερο και μεγαλύτερο εκπαιδευτικό παράρτημα οίνου & αποσταγμάτων στη Νότια Ευρώπη, που εξασφαλίζει στους υποψηφίους άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς του εμπορίου Αλκοολούχων και Μη – Αλκοολούχων ποτών καθώς και της Οινοχοΐας, διοργανώνει Masterclass με θέμα “Decoding the Label & Mastering Maturation”. 


1st Slot:  Κυριακή 31/3 | 14:00 - 14:45 Δήλωση Συμμετοχής

2nd Slot: Κυριακή 31/3 | 17:00 - 17:45 Δήλωση Συμμετοχής

Για τη δωρεάν συμμετοχή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της αντίστοιχης δήλωσης λόγω των περιορισμένων θέσεων.


  • Best Value International Wines

Ο Αλέξανδρος Μπουζίκας  - κορυφαίος Έλληνας Sommelier, πρώτος στο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων το 2017 και Advanced Master Sommelier- επιλέγει και παρουσιάζει τα  Best Value κρασιά εισαγωγής για το 2024.


  • Best Of Aris Sklavenitis

Τα 25 κορυφαία κρασιά του Άρη Σκλαβενίτη για το 2024. Ο επί τρεις φορές καλύτερος Έλληνας Sommelier  στους διαγωνισμούς  της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και Advanced Master Sommelier επιλέγει και παρουσιάζει τα 25 ελληνικά κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο για  το 2024.


  • Alternative Wines Bar

Ήπιας ή Μηδενικής Παρέμβασης, Βιολογικά, Βιοδυναμικά και Vegan Κρασιά / Low Intervention Wines, Organic, Biodynamic and Vegan Wines

Την επιλογή, επιμέλεια και παρουσίαση θα έχουν ένας από τους καλύτερους Έλληνες Sommeliers, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και οι συνεργάτες του.


  • Cocktail Bar

Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί.

Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist;

Επτά κορυφαία bar της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά ναι και το καθένα προτείνει δύο cocktails βασισμένα στο κρασί.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο Central Stage, οι mixologists του Apallou, του Pelosof, του Casablanca, του Tribeca , του Cin Cin, του U bar Project, και του Vogatsikou |3 θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά, 14 cocktails με  βάση το κρασί και τα αποστάγματα της Genka1877, διαφορετικά μεταξύ τους, φτιαγμένα αποκλειστικά από ελληνικά κρασιά και ποικιλίες.

 

Απαραίτητο συστατικό του THESSALONIKI WINE SHOW θα είναι και φέτος η πιο ευρηματική μουσική επένδυση που έχει γίνει ποτέ σε Wine Show !

 

Get ready for the SHOW!

Γενική είσοδος: Tαμείο 12€, φοιτητικό 10€

Προπώληση στο www.more.com 10€, φοιτητικό 7€, διήμερο 18€|


• Περισσότερες πληροφορίες: https://thessalonikiwineshow.gr/

• Διοργάνωση: Wine StyleThessaloniki Wine Show 2024 - Πρόγραμμα


 

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page