top of page
  • Εικόνα συγγραφέαWine Lovers Team

30 (λ) χρόνια Gaia Wines


gaia wines 30 years party - the wine lovers

Τα 30 της χρόνια γιόρτασε η Gaia Wines σε μία εκδήλωση γεμάτη συναίσθημα, αναμνήσεις, γνώση και πολύ χαρά που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιστισμού Σταύρος Νιάρχος με καλεσμένους τους φίλους και συνεργάτες όλων αυτών των ετών.

Ήταν 30 ή αλλιώς (λ) - το γράμμα σύμβολο για τον αριθμο 30 σύμφωνα με το αρχαιοελληνικό σύστημα αρίθμησης αλλά και την καινοτομία - χρόνια πίσω όταν ο Λέων Καράτσαλος και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος ίδρυσαν τη Gaia Wines -με σύμβολο τον αιγιοπελαγίτικο αμμωνίτη - και το πρώτο τους οινοποιείο σε ένα παλιό τοματάδικο στην Σαντορίνη και λίγα χρόνια αργότερα το οινοποιείο στο Κούτσι της Νεμέας.


Από τότε πέρασαν χρόνια δημιουργικότητας, πειραματισμών, επιμονής και σχεδόν εμμονικής προσπάθειας για την εξέλιξη των Ελληνικών ποικιλιών με κύριο άξονα το Ασύρτικο και το Αγιωργίτικο που έδωσαν, από την ομάδα της Gaia Wines, κρασιά παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας όπως ο Θαλασσίτης, το Ασύρτικο Wild Ferment, το Κτήμα Γαίας, το Γαία S κ.α.


Και ήταν η συστηματική έρευνα των δέκα τελευταίων ετών γύρω από τους κλώνους του Αγιωργίτικου και τις δυνατότητές του που δημιούργησε το Optimus ένα εξαιρετικά εκφραστικό blend Αγιωργίτικου με Βερτζαμί το οποίο παρουσιάστηκε και δοκιμάσαμε στο πλαίσιο της εκδήλωσης.


Σήμερα, η νέα γενιά, η Σοφία Καράτσαλου και η Λητώ Παρασκευοπούλου, παίρνει σταδιακά τη σκυτάλη και, μαζί με την "οικογένεια" των άξιων συνεργατών, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας με το βλέμμα στο μέλλον και όπλο την καινοτομία... και είναι βέβαιο ότι έχουμε να περιμένουμε πολλά!




0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page