top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΕλένη Μπλούχου

Polpo: τρελή νοστιμιά στη Λαχαναγορά

Έγινε ενημέρωση: 2 Απρ



 Ημέρα της Γυναίκας, Παρασκευή απόγευμα και ο δρόμος φέρνει εμένα και τις επτά φίλες μου έξω από τις πόρτες της Κεντρικής Λαχαναγοράς της Αθήνας.

 

Η αγορά έχει κλείσει, στο δρόμο λίγα αυτοκίνητα και σχεδόν καθόλου κόσμος εκτός από το εστιατόριο Polpo του απέναντι πεζοδρομίου όπου οι θαμώνες «κρέμονται σαν τα τσαμπιά» γύρω από τα μετρημένα τραπέζια. Σε ένα καλαίσθητο, μινιμαλ χώρο με λίγα καθίσματα και ανοιχτή κουζίνα οι άνθρωποι που το δουλεύουν μας υποδέχονται με ξεχωριστή ευγένεια και φιλικό χαμόγελο.

 

Ο Νίκος Κατσικάκης και τα παιδιά του Γιάννης και Αφροδίτη, εξέλιξαν την αρχική οικογενειακή επιχείρηση του συσκευαστηρίου ψαριών προσθέτοντας ένα φιλόξενο χώρο εστιατορίου ακριβώς δίπλα ώστε να προσφέρουν στους δικούς τους συνεργάτες καλομαγειρεμένα, φρέσκα ψάρια και ψαρικά.

 

Παραγγείλαμε «σχεδόν όλο τον κατάλογο» και ήταν όλα καταπληκτικά! Καλομαγειρεμένα και φρεσκότατα, με υπέροχη γεύση που είχα πολύ καιρό να δοκιμάσω σε ένα καθημερινό εστιατόριο: ταραμοσαλάτα, φρέσκιες, τραγανές σαλάτες με σταμναγκάθι και χωριάτικη, καλοβρασμένα λαχανικά, καλαμαράκι ψητό, μαλακό και ζουμερό, καραβίδες ψητές θεϊκές, κουτσομούρες που σπαρταρούσαν, μακαρονάδα του ψαρά με βρασμένα σωστά ζυμαρικά και υπέροχες γαρίδες και μύδια, μύδια αχνιστά συνοδεύτηκαν ωραιότατα με το Chardonnay, Ιδιωτική Συλλογή Αμπελώνες Αντωνόπουλου και μας έμειναν αξέχαστα!


Η λίστα κρασιών περιποιημένη, συμπεριλαμβάνει αξιόλογες προτάσεις τόσο σε εμφιαλωμένα κρασιά όσο και εμφιαλωμένα τσίπουρα δίνοντας ωραίες επιλογές για να συνοδεύσουν τα νοστιμότατα πιάτα.

 

Ο λογαριασμός παραπάνω από δίκαιος, γύρω στα €30 το άτομο με δύο φιάλες κρασί, νερά, αναψυκτικά και γευστικότατα μίνι γλυκά που μας προσέφερε το κατάστημα.

 

Όταν σας φέρει ο δρόμος, να πάτε για να μην πω να πάτε ειδικά για το Polpo!

 

 

Υ.Γ. Στις φωτο ό,τι πρόλαβα να φωτογραφίσω από τα ζυμαρικά marinara και τα μίνι γλυκά


Polpo Seafood, Τζων Κέννεντυ 6, απέναντι από την Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών

Τρίτη- Κυριακή: 11:30- 21:00

Κρατήσεις: 210 7104578

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page