top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΕλένη Μπλούχου

Εντυπώσεις από μία επίσκεψη στο Delta Restaurant

Μία επίσκεψη στο Delta Restaurant…


Delta Restaurant Wine Lovers thewinelovers.gr

Είχα την ευκαιρία και τη χαρά να επισκεφθώ μέσα στις γιορτές, στο πλαίσιο ενός οικογενειακού – φιλικού δείπνου με Έλληνες και διεθνείς συνδαιτυμόνες, το Delta Restaurant, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο, στον τελευταίο όροφο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

Οι μέρες γιορτινές, το Ίδρυμα στολισμένο εντυπωσιακά, ήταν η ιδανική εισαγωγή για την άφιξη στον τελευταίο όροφο του κτηρίου όπου η λιτή διακόσμηση και η θέα στο Φαληρικό Δέλτα είναι κατά τη γνώμη μου στα θετικά του εστιατορίου.

 

Τα σερβίτσια και τα Zalto ποτήρια ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία με τη σκανδιναβική minimal προσέγγιση στη διακόσμηση ενώ το άψογο service από το ευγενέστατο προσωπικό αλλάζει το μοτίβο και μας φέρνει πιο κοντά στη Μεσογειακή καταγωγή μας καθώς το ζεστό, αβίαστο χαμόγελο κυριαρχεί.

 

Το μενού αποτελείται από 12 πιάτα στα οποία κυριαρχούν οι γεύσεις της θάλασσας στα 8 από αυτά, 2 πιάτα με κρέας και 2 γλυκά ενώ η λίστα κρασιών με πάρα πολλές επιλογές από τον Ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, πολύ καλά τιμολογημένη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επιλογών.

 

Θα σταθώ στην καταπληκτική παρουσίαση των πιάτων τα οποία είναι έργα τέχνης, με σαφείς παραπομπές στο φυσικό περιβάλλον, εντυπωσιακά σερβιρισμένα σε χορογραφία από την ομάδα του service και θα αφήσω τελευταία τα σχόλια μου για τη γεύση τους.

 

Κατά τη γνώμη μου, σε ένα εστιατόριο με 2 αστέρια Michelin πρέπει όλα να είναι και να λειτουργούν άψογα με βασικό άξονα την γεύση στο πιάτο. Σε αυτό το επίπεδο ο ενθουσιασμός μου περιορίστηκε σε 4 από τα πιάτα του μενού – κάποια με απογοήτευσαν -  ενώ θα μου μείνει αξέχαστη η τελειότητα της χοιρινής ράχης αρωματισμένης με σιτηρά σε ζύμωση, περασμένης από τις φλόγες και σερβιρισμένης με μια βινεγκρετ ευκαλύπτου… το καλύτερο πιάτο του μενού τόσο για εμένα όσο και για τους υπόλοιπους της παρέας.

 

Έχοντας την ευκαιρία, λόγω της δουλειάς μου, να τρώω συχνά πυκνά σε πολύ καλά εστιατόρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα ήθελα φεύγοντας από το Delta να έχω την ανυπομονησία να ξαναπάω… είμαστε, όμως, πολύ μακριά από την αίσθηση αυτή!

 

Υ.Γ. Τα κρασιά και το απόσταγμα που συνόδευσαν τα πιάτα και έκλεισαν τη βραδιά ήταν η τελευταία φιάλη Robola Wild Paths 2019 του Gentilini Winery, το Assyrtiko Wild Ferment 2022 της Gaia Wines, το XinomavRaw 2019 του Oenops Wines και το PURO του Θάνου Καραθάνου.


Ελ.



0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page