top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠόπη Γουώλικ

Γαστρονομική εκδρομή στο Hams and Clams


hams & clams

Αν και ως διαμονή είμαι κορίτσι των νοτίων προαστίων, ο Πειραιάς σαν γαστρονομική επιλογή δεν με έχει γοητεύσει ακόμη.


Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις και  αυτή τη νόστιμη εξαίρεση θα μοιραστώ μαζί σας στην πρόσφατη  βόλτα μου στα «κότερα».

 

Καλεσμένη φίλων στο funky Hams and Clams και αφού το βρήκαμε με κάποια δυσκολία μιας και δεν είναι απόλυτα προσβάσιμο από την promenade, πρέπει να πας από το πλάι και να ανέβεις από την πάνω μεριά της  Μαρίνα Ζέας, φτάσαμε στο Oyster Bar του Πειραιά.

 

Ανοιχτή κουζίνα, χαλαρός χώρος, σκανδιναβικής αισθητικής, σαγηνευτική θέα, νέα παιδιά στο σέρβις, ευγενικά, κεφάτα και αποτελεσματικά, η επαγγελματική συνταγή για να περάσεις χαλαρά και γευστικά.

 

Ξεχώρισα τα ωμά στρείδια, επιλέξαμε τα ωμά χωρίς φιοριτούρες γιατί κατά την γνώμη μου όταν έχεις τέτοια πρώτη ύλη δεν τη «στολίζεις», το καπνιστό χέλι με τη φάβα, την αεράτη μους ταραμά, το ceviche τσιπούρας, το ταρτάρ τόνου αλλά και τις γαρίδες  Κοιλάδας ceviche.

 

Λίγες επιλογές γλυκών αλλά αξιοπρεπέστατες, τάρτα λεμόνι και Sin Puffs σοκολάτας με αφρό καραμέλας, σπόρους κακάο και παγωτό βανίλια.

 

Πολύ καλή λίστα κρασιών, με έμφαση στα αφρώδη για άπειρους συνδυασμούς με τα στρείδια, ενδιαφέρουσες επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, ξεχωριστές μπύρες και πολύ ιδιαίτερη λίστα κοκτέιλ.

 

Αν λοιπόν θες να ταξιδέψεις στο Πόρτλαντ, στη Βαρκελώνη, στη Γαλλία και στη Μαδρίτη ταυτόχρονα χωρίς να μπεις σε αεροπλάνο, προγραμμάτισε μια γαστρονομική εκδρομή στο Hams and Clams.

 


Hams and Clams plate 1
Hams and Clams plate 2


 

Hams and Clams
Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς
  • Τηλέφωνο:  210-41.86.683

  • Ωράριο: Καθημερινά 13.30-01.00, Σαββατοκύριακα 10.30-01.00.

  • Κόστος: 35-45/άτομο χωρίς τα ποτά



0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page