top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΕλένη Μπλούχου

Osteria Greca με ευρωπαϊκό αέρα


Osteria Greca, The Wine Lovers

Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ πριν λίγες μέρες το νέο δημιούργημα του Γιάννη & της Ελένης Παπαργυρίου, στο Λαλιώτη Κορινθίας και να διαπιστώσω ότι σιγά σιγά η Ελληνική πραγματικότητα μετουσιώνεται σε ευρωπαϊκή.


Η Osteria Greca είναι ένα όμορφο εστιατόριο στο οινοποιείο του Γιάννη Παπαργυρίου, ανάμεσα σε αμπελώνες, ελαιώνες και οπορώνες, με χαλαρωτική θέα στον Κορινθιακό κόλπο, περίπου μία ώρα από την Αθήνα που λατρεύει το κρασί και σέβεται τη γεύση.


Την κουζίνα του εστιατορίου επιμελείται με μεγάλη επιτυχία ο Γιώργος Αντωνέλλος και η ομάδα του που δημιουργεί πιάτα με αξεπέραστη γεύση και ισορροπία, από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό. Οι πρώτες ύλες είναι ιδιαίτερα φροντισμένες και οι συνταγές παραπέμπουν σε γεύσεις κλασικές με εξελιγμένες νότες, απόλυτα ικανοποιητικές για κάποιον που θέλει να φάει νόστιμα.


Τα κρασιά που φιλοξενούνται στην κάβα είναι επιλογές του Γιάννη από τον Ελληνικό και διεθνή αμπελώνα δίπλα στα κρασιά που ο ίδιος δημιουργεί, όλα πάρα πολύ τίμια τιμολογημένα - όπως και το φαγητό άλλωστε- σε ποικιλία κατηγοριών και σερβιρισμένα όπως πρέπει! Δεν θα επιμείνει ποτέ να δοκιμάσεις τα δικά του και είναι πρόθυμος να προτείνει αυτό που ο ίδιος πιστεύει ότι ταιριάζει με το πιάτο σου... και το πετυχαίνει!


Το εστιατόριο ήταν γεμάτο, Σάββατο μεσημέρι, με οικογένειες και παρέες, σε ένα χώρο με προσεγμένη οικειότητα, ευγένεια και πάρα πολύ καλή εξυπηρέτηση τόσο από τους ανθρώπους στη σάλα όσο και από εκείνους στην κουζίνα, σε μία ατμόσφαιρα που θύμιζε Σαββατοκύριακο στην Ευρώπη, εκεί που οι οικογένειες επιλέγουν τα εστιατόρια των οινοποιείων για να γευματίσουν.


Osteria Greca, The Wine Lovers

Απολαύσαμε burrata Κερκίνης με σαγκουίνι, σαλάτα βαλεριάνα, αγριογούρονο με τραχανά, T-bone steak, χαλβά σιμιγδαλένιο, πάβλοβα με μανταρίνι όλα πάρα πολύ καλοφτιαγμένα και γευστικά. Τα συνοδεύσαμε με Ασύρτικο Orange του Κτήματος Παπαργυρίου και με ένα Barolo του Michele Chiarlo, τον απόλυτο συνδυασμό με το αγριογούρουνο - πρόταση του Γιάννη.


Η Osteria Greca λειτουργεί Σάββατο μεσημέρι και βράδυ και Κυριακή μεσημέρι και θα πρέπει να κάνετε κράτηση πριν πάτε. Υπάρχει και prive αίθουσα που εξυπηρετεί έως 14 άτομα. Θα μείνει ανοιχτή έως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και μετά θα είναι πάλι κοντά μας τον Οκτώβριο, με την υπόσχεση ότι το καλοκαίρι του 2024 θα αποκτίσει και ταράτσα.


Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να την επισκεφθείτε όχι μόνο γιατί όλα ήταν πολύ ωραία ούτε γιατί αυτές οι προσπάθειες πρέπει να στηρίζονται και να πολλαπλασιάζονται αλλά γιατί θα βάλετε στη ζωή σας οινική ποιότητα και γεύση Ευρώπης!

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page