top of page
  • Εικόνα συγγραφέαWine Lovers

Το πρώτο Pet Nat που έγινε ποτέ από Μοσχοφίλερο παρουσιάζει η Οινοποιία Μποσινάκης


Pet Nat Οινοποιία Μποσινάκης

Η Μποσινάκης Οινοποιία παρουσίασε το πρώτο Pet Nat που έγινε ποτέ από Μοσχοφίλερο στο Οινόραμα 2024.


Είναι funky και νόστιμο. Προσφέρει μια εκθαμβωτική και ζωντανή έκφραση του Μοσχοφίλερου – που τα έχει όλα. Φρεσκάδα, οξύτητα, τριαντάφυλλα, λάιμ και ορυκτά που οδηγούν τον ουρανίσκο σε πιο φρουτώδεις γεύσεις με δροσιστικό, ξηρό και αφρώδες φινίρισμα.Βγαίνει σε έξι διαφορετικές ετικέτες σπάζοντας τον άγραφο κανόνα που θέλει μια ετικέτα για κάθε κρασί. Ετικέτες που δηλώνουν κίνηση όπως και η κίνηση που βρίσκεται μέσα στην φιάλη. Πολύχρωμες και φασαριόζικες φιγούρες (ζύμες) που δεν αποκαλύπτουν καμία ένδειξη φύλου, φυλής, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού, χαλούν την τάξη και αντικατοπτρίζουν τη διασκέδαση, τη χαρά, την ενέργεια και την ζωντάνια!


Οι παιχνιδιάρικες φιγούρες του Pet Nat Μποσινάκη, επικοινωνούν την αίσθηση της εμπειρίας που θα έχετε όταν ανοίξετε μια φιάλη. Θα βρεθείτε σε μια ευφορική κατάσταση με μια διαρκή κινητική ενέργεια σαν να βρίσκεστε σε περιβάλλον χωρίς βαρύτητα. Αυτό το κρασί σίγουρα θα σας αναστατώσει.


Pet Nat Οινοποιία Μποσινάκης

Το Pet Nat αποτελεί μια νέα πρόκληση για το οινοποιείο, που ιδρύθηκε το 1992 με στόχο την παραγωγή κρασιών που διαφοροποιούνται από την πολυπλοκότητα, τη φινέτσα και τη φρεσκάδα τους. Με τέσσερα πλέον μονοποικιλιακά κρασιά από Μοσχοφίλερο αποδεικνύεται ως μεγάλος υπερασπιστής του δυναμικού αυτής της ποικιλίας με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην οινοποίησή του.


Το Pet Nat είναι συντομογραφία του "pétillant naturel" που στα Γαλλικά μεταφράζεται σε "φυσικά αφρώδες" επίσης γνωστό ως méthode ancestrale (προγονική μέθοδος). Πρόκειται για τον παλαιότερο τρόπο παρασκευής αφρωδών οίνων στη Γαλλία.


Το Pet Nat Μποσινάκης είναι διαθέσιμο τώρα σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια.


Pet Nat Οινοποιία Μποσινάκης

Εταιρικό Προφίλ


Η ενασχόληση της οικογένειας με το κρασί ξεκινάει το 1979 όταν ο Φώτης Μποσινάκης και η γυναίκα του Χριστίνα αναλαμβάνουν το δίκτυο διανομής κρασιών των γονιών τους.


Η αγάπη τους για το κρασί και τον τόπο τους ήταν τόσο μεγάλη που εν έτη 1992 αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους οινοποιείο. Μέσα στην καρδιά της Μαντίνειας και σε υψόμετρο 660μ., στο μικρό χωρίο Στενό, ιδρύεται το οικογενειακό οινοποιείο.


Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι τα παιδιά τους Σωτήρης, Κατερίνα και αργότερα και ο μικρότερος Κωνσταντίνος. Στα χωριά Στενό, Λιθοβούνια και Αγιωργίτικα Αρκαδίας, εκεί όπου το μικροκλίμα ευνοεί τα σταφύλια περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Μαντίνειας, καλλιεργείται η κύρια ποικιλία του οινοποιείου, το Μοσχοφίλερο. Από αμπελώνες με μικρή στρεμματική απόδοση (800 - 1000 κιλά / στρέμμα), που επιλέγονται προσεκτικά από την ίδια την οικογένεια, προέρχεται το κρασί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης «Μαντίνεια» Μποσινάκης.


Όταν ο Σωτήρης και η Κατερίνα ανέλαβαν την οικογενειακή επιχείρηση το 2009 ήξεραν πολύ καλά ότι θα πρέπει να αφοσιωθούν στην “αναδιατύπωση” της ιδιαίτερης τοπικής ποικιλίας του Μοσχοφίλερου. Προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την εμπειρία της οικογένειας τους και να ρίξουν βάρος στην ανάπτυξη ενός ιδιαίτερου κρασιού χρησιμοποιώντας μια από τις σημαντικότερες γηγενείς ποικιλίες, δίνοντας βάση στο ιδανικό ταίριασμα ποικιλίας και γεωγραφικής προέλευσης.


Άρχισαν λοιπόν να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην καλή πρώτη ύλη και τα μοναδικά της χαρακτηριστικά. Οι πολύωρες εκχυλίσεις που αποφάσισαν να ακολουθήσουν σαν τρόπο οινοποίησης τους εξασφάλισαν όσα περισσότερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά θα μπορούσε να τους δώσει το ίδιο το σταφύλι. Οι γκρίζες προς χαλκόχρωμες ανταύγειες που συναντάτε στο ΠΟΠ Μαντίνεια Μποσινάκης είναι πια χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς τους.


Τα τρία πλέον αδέρφια παραμένουν πιστοί στην ποικιλία του Μοσχοφίλερου και προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να την αναδείξουν. Παράγουν πλέον 5 εκδοχές του μοσχοφίλερου, με μια ερυθρή οινοποίηση, ένα Pet Nat και ένα Blend με Ασύρτικο να πλαισιώνουν τις δυο κλασικές τους ετικέτες. Η προσέγγιση τους έχει πάντα την συνείδηση πως προσφέρουν κάτι παραπάνω από κρασί. Προσφέρουν ουσία, συντροφιά, αγάπη!


Το motto τους:

Οι(ν)ογενειακή υπόθεση®!

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Commenti


bottom of page