top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΠόπη Γουώλικ

Κατσόγιαννος ..."στη Δραπετσώνα έχουμε ζωή"


Κατσόγιαννος Δραπετσώνα, The Wine Lovers

Μια από τις πιο παλιές και παραδοσιακές ταβέρνες της Δραπετσώνας, ο Κατσόγιαννος ήταν απωθημένο χρόνων που για κάποιο λόγο παρέμενε απωθημένο.


Επειδή όμως τα "όνειρα " δεν πρέπει να μένουν ανεκπλήρωτα, Παρασκευή βράδυ ξεκινήσαμε για Πειραιά. Αμέσως μετά τα πλοία που φεύγουν για Κρήτη στρίψαμε δεξιά για Κερατσίνι και αφού προσπεράσαμε το μαγαζί 3 φορές μια που από την πλευρά που περνάγαμε ήταν η ταμπέλα του παλιού γαλακτοπωλείου και δεν κάναμε τον συνειρμό, βρεθήκαμε στον ζεστό χώρο του Κατσόγιαννου.


Η ταβέρνα λειτούργησε αρχικά ως γαλακτοπωλείο. Ιδιοκτήτης ήταν ο Γρηγόρης Κατσόγιαννος. Έδινε γάλα στη γειτονιά, έφτιαχνε βούτυρο και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και μουσταλευριά.

Το γαλακτοπωλείο εξελίχθηκε σε μπακαλοταβέρνα και τελικά έγινε κανονική ταβέρνα.


Σήμερα η Ντόρα Σταρίδου, έχοντας πάρει όλες τις συνταγές της Ελευθερίας Κατσόγιαννου αλλά και της μητέρας της, στρώνει καθημερινό νόστιμο τραπέζι, σε ένα χώρο που σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Παλιές φωτογραφίες, διαφημιστικές αφίσες από άλλες δεκαετίες και ένα ξύλινο ψυγείο του 1930 που λειτουργεί ακόμη φτιάχνουν την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής.


Ξεχωρίσαμε και προτείνουμε τα καταπληκτικά παιδάκια (πρώτη φορά μετά τον Κρητικό τόσο νόστιμα και σωστά ψημένα), τα κεφτεδάκια, το καλύτερο συκώτι που έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα, που όταν το ζητήσαμε με αιματάκι ήρθε όπως έπρεπε, τη χοιρινή τηγανιά αλλά τα παστουρμαδοπιτάκια. Μικρό παράπονο οι τηγανίτες πατάτες που ενώ ήταν γευστικές είχαν ρουφήξει λάδι.


Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω τη σοκολατόπιτα και την καρυδόπιτα με το σπιτικό παγωτό καϊμάκι, παρακαταθήκη του Γρηγόρη Κατσόγιαννου.


 

Μπορείτε να βρείτε τον Κατσόγιαννο εδώ:

Αγίου Παντελεήμονος 15, Δραπετσώνα
  • Τηλέφωνο: 210-46.13.209

  • Ωράριο: Καθημερινά 11.00-00.00. Δευτέρα κλειστά.

  • Κόστος: 15 ευρώ/ άτομο



0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page