top of page
  • Εικόνα συγγραφέαWine Lovers

OPTIMUS από τη GAIA Wines



Optimus από τη GAIA

Το OPTIMUS από τη GAIA Wines αναδεικνύεται ως το ιδανικό Αγιωργίτικο, συνδυάζοντας έμπνευση, σχεδίαση και δημιουργικότητα.


Η αναζήτηση της ιδανικής οινοποίησης αποτελεί συνεχή προσπάθεια για την GAIA Wines, μέχρις ότου φτάσει σε άριστα αποτελέσματα. Το OPTIMUS αποτελεί την πιο πρόσφατη δημιουργία της εταιρείας και συνδυάζεται ιδανικά με την επέτειο των 30 ετών παρουσίας της GAIA Wines.


Optimus από τη GAIA

Η ιστορία του OPTIMUS ξεκινά πριν από 20 χρόνια, το 2004, με την έναρξη της κλωνικής επιλογής που οδήγησε στον πολύτιμο κλώνο Αγιωργίτικου, τον 001VNB, το 2012. Το 2014, ένα ιδανικό αμπελοτόπι, στο ημιορεινό Κούτσι της Νεμέας, φιλοξένησε τα κλήματα που γεννήθηκαν,  τα οποία το 2021 έδωσαν τον καρπό, τα ιδανικά σταφύλια για το ιδανικό Αγιωργίτικο.


Η σοδειά, συμπληρώθηκε, σε ένα μικρό ποσοστό από Βερτζαμί, μια ξεχασμένη ποικιλία της Δυτικής Πελοποννήσου που επίσης καλλιεργείται στο Κούτσι. Το τελικό blend του OPTIMUS ωρίμασε ήρεμα για περίπου 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια εμφιαλώθηκε χωρίς καμία παρέμβαση.


Optimus από τη GAIA

Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει με το αρωματικό βάθος και την εξαιρετική βελούδινη υφή, παρέχοντας ευχάριστη νότα από μπαχάρια και ένταση τανικότητας.


Η παραγωγή του 2021 αριθμεί περίπου 1.600 φιάλες, προσφέροντας ένα κρασί ισορροπημένο και ιδανικά χαρισματικό. Με δυναμικό παλαίωσης τουλάχιστον για μια δεκαετία ακόμα, το OPTIMUS θέτει νέα δεδομένα και προοπτικές για την οινική απόλαυση.

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page