top of page

“Τα Ηδύποτα των Αρχαίων, από το Χθες στο Σήμερα” από τις Ελληνίδες του Κρασιού

Εικόνα συγγραφέα: Wine Lovers TeamWine Lovers Team


“Τα Ηδύποτα των Αρχαίων, από το Χθες στο Σήμερα” από τις Ελληνίδες του Κρασιού

Ο Σύνδεσμος των Ελληνίδων του Κρασιού διοργανώνει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και αξιοσημείωτες εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσει όποιος αγαπά την ιστορία του κρασιού!


Την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025, στο Central Athens Hotel (Απόλλωνος 21, Αθήνα), ο Σύνδεσμος των Ελληνίδων του Κρασιού θα παρουσιάσει “Τα Ηδύποτα των Αρχαίων, από το Χθες στο Σήμερα”, στις 18:00, για να κάνει το κοινό μια αναδρομή από το παρελθόν στο παρόν και να ανακαλύψει την οινική γραμμή που έχει διαγράψει η ιστορία έως σήμερα.


Η Μαρία Ζερβού θα ταξιδέψει τους επισκέπτες μέσα από την ιστορία των ηδύποτων, αποκαλύπτοντας τις ρίζες τους και τη σημασία τους στην αρχαία και σύγχρονη οινική κουλτούρα. Θα μοιραστεί απαντήσεις για τον πρόγονο του Βερμούτ, την χρήση του θαλασσινού νερού και την χρήση των προϊόντων απευθείας από τη φύση.


Από τις πρώτες αναφορές του Ιπποκράτη, του Θεόφραστου και του Διοσκουρίδη, από το 5.000 π.Χ., μέχρι τις σύγχρονες οινικές πρακτικές, η εκδήλωση θα αναζητήσει και θα εξετάσει τη συντήρηση και κατανάλωση των γλυκών κρασιών της αρχαιότητας. Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν την τέχνη της εκχύλισής τους, τη χρήση των αμφορέων και το ρόλο του θαλασσινού νερού στη διαδικασία της οινοποίησής τους, καθιστώντας τον γλυκό οίνο πρόγονο των σημερινών ποτών, αφού αποτελεί την οινική ταυτότητα των αρχαίων, κάνοντάς τον διαχρονικό.


Η εκδήλωση θα γίνει στο πλαίσιο γευστικής δοκιμής οίνων, οι οποίοι έχουν παραχθεί σύμφωνα με τεχνικές και συνταγές των αρχαίων.


Για την κράτηση της συμμετοχής σας στην εκδήλωση, η οποία είναι απαραίτητη και πραγματοποιείται έως τις 2 Μαρτίου 2025, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@womenofwine.gr.


Κόστος συμμετοχής: €30 μέλη, €35 μη μέλη 


Μην χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τη μαγευτική ιστορία των αρχαίων ηδύποτων και τη διαχρονικότητά τους στη σύγχρονη οινική κουλτούρα!

 
 

Comments


bottom of page